Truskawki pod owsianą kruszonką

DSCF3377

Na koniec truskawkowego sezonu trafiłam na najlepsze truskawki na świecie! Dlatego postanowiłam zrobić jeden z moich ulubionych deserów, który idealnie nadaje się na śniadanie 😉

Składniki (2 porcje):

  • 300 g truskawek
  • 2 łyżeczki ksylitolu* (używam marki Intenson)
  • 100 g płatków owsianych błyskawicznych (użyłam marki Lestello)
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka oleju kokosowego (używam marki Intenson)

Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na ćwiartki. Posypać ksylitolem, wymieszać, przełożyć do naczynia do zapiekania (moje ma średnicę 16 cm). Płatki owsiane, olej kokosowy i cynamon zblendować, ale tylko do połączenia składników. Płatki powinny być lekko rozdrobnione.Wyłożyć na truskawki i zapiekać w 180°C przez ok. 20-25 minut.

Najlepiej podawać na ciepło z jogurtem naturalnym.

*Jak zwykle rodzaj i ilość słodzidła zależy od was 😉

DSCF3381

DSCF3387

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s