Bananowy pudding owsiany z borówkami

DSCF6743

Kiedyś natknęłam się na owsiany pudding gdzieś w otchłaniach blogów kulinarnych. Ostatnio sobie o nim przypomniałam, ale jak go się robiło, to już nie miałam pojęcia. Pozostała improwizacja. I w taki oto sposób powstał przepis na bananowy pudding owsiany. Mrożone borówki: +100 do pyszności.

Składniki:

  • 40 g płatków owsianych górskich
  • 100 ml mleka (używam bezlaktozowego z Biedronki <3)
  • 150 ml wody
  • łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru
  • pół banana
  • mrożone borówki (lub inne owoce)

Wymieszać mleko z wodą. Odlać 2 łyżki do szklanki i wsypać budyń. Wymieszać. Resztę mleka i wody wlać do garnka, zagotować. Wsypać płatki owsiane, wlać  rozpuszczony budyń i gotować ok. 3 minuty, ciągle mieszając. Zdjąć owsiankę z gazu i przelać do mniejszego naczynia. Dodać pokrojonego banana i zblendować. Przelać do szklanki i odstawić na chwilę, żeby pudding zgęstniał. Udekorować mrożonymi borówkami, lub tym na co macie ochotę.

DSCF6751

DSCF6744

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s